X

Telefon:

Fax:

Radno vreme:

Dinarski tekući račun:

Instrukcije za devizno plaćanje:E-mail:

013 2351 292

013 2366 582

08:00 - 19:00, ponedeljak - petak

285-1001000000770-37 AIK Bank

Za AIK banku

Za OTP banku

Kontakt

Predstavljamo studenta - Marija Tomić

Naši studenti su naši najbolji ambasadori! Pročitajte intervju sa Marijom Tomić, jednom od najboljih diplomiranih studenata generacije 2014/2015:

Kako sama kaže, Marija Tomić, jedna od najboljih svršenih studenata Stomatološkog fakulteta u Pančevu, još kao dete znala je da će studirati nešto vezano za medicinu. Zbog ljubavi prema životinjama, njena želja je bila veterina, ali je na kraju, na nagovor roditelja odustala od veterine pa je upisala stomatologiju i to na Stomatološkom fakultetu u Pančevu, koji je završila kao jedna od najuspešnijih studenata. Posle diplomiranja, 24. oktobra ove godine, Marija je ostala na ovoj obrazovnoj ustanovi kako bi završila stažiranje, a za neke dalje profesionalne planove ona kaže da će tek videti.

Kako kaže naša sagovornica, Stomatološki fakultet je ustanova koja mnogo može da ponudi studentima koji su željni znanja. Ovu ustanovu karakteriše odličan praktični rad kroz koji studenti, pod nadzorom svojih mentora, imaju priliku da rade sa najmoderijom opremom i najboljim materijalima što se tiče zubne tehnike i, za razliku od drugih fakulteta, na ovom svaki student dobija svoju stolicu na kojoj radi do kraja školovanja. A pored stolice, svaki student dobija i svoje pacijente, tako da su sve vežbe vezane za rad sa tim pacijentima. Baš zato su vežbe na ovom fakultetu toliko značajne, a naravno tu treba pomenuti i mentore koji su uvek spremni da odgovore na svako pitanje svojih studenata, a posebno onih koji žele da uče.

Takav način rada je veoma dobar i za studente koji se ističu svojim znanjem, ali i željom da nauče nešto novo. Sve ovo omogućava da se mentori i profesori posvete svakom studentu, da znaju kakav je on i koliko on zna što na drugim fakultetima, zbog velikog broja studenata, jednostavno nije moguće. Možda otuda i ta jedna godina studiranja manje u odnosu na državne stomatološke fakultete. Pre svega, treba voleti to što se studira, ali treba imati i volju i želju za radom – otkriva naša sagovornica tajnu svog uspešnog studiranja.

Inače, na prve dve godine, od ukupno pet koliko traje studije na Stomatološkom fakultetu u Pančevu, studenti dobijaju znanja najviše iz oblasti medicinskih nauka. Tokom te dve godine, studenti imaju mogućnost da pohađaju vežbe koje se održavaju u Opštoj bolnici u Pančevu za koju naša sagovornica ima samo reči hvale.

Na vežbama smo se susretali sa lekarima koji su veliki stručnjaci i koji su se trudili da nam prenesu deo svog znanja. Tako smo imali priliku da ispratimo ceo tok lečenja u ovoj ustanovi, a čak smo posmatrali i operacije u operacionoj sali. Za sve nas pravi doživljaj je bilo kada su nam dopustili da šijemo, što samo pokazuje na njihovu želju da nam omoguće da naučimo sve što će nam u bavljenju našom profesijom biti potrebno. Moram reći da u pančevačkoj Opštoj bolnici rade veoma dobri i stručni lekari pa je saradnja našeg fakulteta i bolnice veoma značajna za nas, studente – kaže Marija i podseća da je stomatologija grana medicine, pa otuda i potreba za opštim medicinskim znanjem kod stomatologa kako bi mogli da odrede stanje svakog pacijenta i način lečenja.

Ostatak intervjua možete pročitati na veb sajtu novina Start 013.