header spearator

Svetski dan oralnog zdravlja


  • Svetski dan oralnog zdravlja
  • Svetski dan oralnog zdravlja
  • Svetski dan oralnog zdravlja
  • Svetski dan oralnog zdravlja

Na današnji dan, 20. marta, svake godine obeležava se Svetski dan oralnog zdravlja. Ova globalna inicijativa ima za cilj podizanje svesti o značaju oralnog zdravlja i promovisanje preventivnih mera koje mogu sprečiti bolesti zuba i usne duplje.

U organizaciji Studentskog parlamenta Stomatološkog fakulteta u Pančevu, naši dragi studenti su izdvojili svoje dragoceno vreme kako bi sugrađanima Pančeva pružili korisne informacije i savete za očuvanje zdravlja zuba i usne duplje. Tokom ovog događaja, studenti su informisali građane o pravilnoj oralnoj higijeni, značaju redovnih stomatoloških pregleda, kao i o ishrani koja doprinosi zdravlju zuba.

Ovaj događaj je bio prilika da se istakne važnost prevencije i edukacije u borbi protiv oralnih bolesti. Naši studenti su demonstrirali tehniku pravilnog pranja zuba, delili informativne brošure, a najmlađim sugrađanima su poklanjali četkice za zube i druge edukativne materijale.

Posebno želimo da izrazimo zahvalnost i pohvalimo preduzimljivost naših studenata, koji su na ovaj način pokazali svoju posvećenost zdravlju i dobrobiti svojih sugrađana. Njihov trud i entuzijazam su primer kako zajednica može da se ujedini u cilju promovisanja zdravijeg načina života.

Ovaj događaj nije samo edukativnog karaktera, već je i izraz brige i solidarnosti sa našim sugrađanima. Studenti Stomatološkog fakulteta u Pančevu su pokazali da, pored akademskog znanja, poseduju i društvenu odgovornost koja je neprocenjiva u njihovom budućem profesionalnom radu.

footer spearator