header spearator

Sportske aktivnosti


Akreditacija

Rukovodstvo Stomatološkog fakulteta u Pančevu ima veliko razumevanje za sportske aktivnosti studenata i pruža finansijsku podršku svim ekipama u učešću na studentskim takmičenjima, obezbeđivanju termina za treninge, kao i za nabavku sportskih rekvizita i drugu neophodnu opremu.

Na Stomatološkom fakultetu u Pančevu studenti se bave sportskim aktivnostima u različitim sportovima. Na Fakultetu postoji fudbalska, rukometna, plivačka, streljačka, odbojkaška i košarkaška ekipa. Nažalost, učešće studentkinja u sportskim aktivnostima je bilo daleko slabije, pa je u cilju otklanjanja ove disproporcije, u 2012. godini počela sa aktivnim radom i odbojkaška ženska ekipa, koja je uzela aktivno učešće na “Medicinijadi”. Sve sportske ekipe Stomatološkog fakulteta u Pančevu aktivno učestvuju kako na takmičenjima koja organizuje Univerzitetski sportski savez Beograda, tako i na tradicionalnim Sportskim igrama studenata medicine i srodnih fakulteta koje se održavaju svake godine, i popularno su poznate pod nazivom “Medicinijada”.

Sve sportske sekcije studenata Stomatološkog fakulteta u Pančevu su do sada uspešno promovisale fakultet na 8 “Medicinijada” (Budva - 2004, 2005, 2008, 2009, 2010, 2011; Vrnjačka Banja - 2006 i Kopaonik 2007. godine). Zapažene uspehe postigli su studenti iz plivačke i streljačke sekcije koji su osvojili medalje na velikom broju „Medicinijada”. Košarkaška ekipa je do sada osvojila po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju. Zlatna medalja je osvojena na „Medicinijadi” koja je održana na Kopaoniku 2007. godine.

Poslednja, 55. po redu, Medicinijada održana je u Budvi od 05. do 10. maja. Naši sportisti su ponovo ostvari značajne uspehe s obzirom da su u konkurenciji, makar na papiru, jačih timova uspeli da se domognu dve medalje odnosno dva pehara. Sportisti odbojkaške ekipe uspeli su da osvoje drugo mesto, dok su se fudbaleri vratili sa bronzanim medaljama!

Uspeh naših studenata dobija na dodatnom značaju kada se ima u vidu da drugi fakulteti protiv kojih su se takmičili imaju više prijavljenih sportista za ‘‘Medicinijadu’’ nego što Stomatološki fakultet u Pančevu ima ukupno studenata.

Naš fakultet je u fudbalskim mečevima uspeo da pobedi Medicinski fakultet iz Foče (rezultat 7:0), Medicinski fakultet iz Beograda (rezultat 4:0), a u polufinalu su izgubili od Medicinskog fakulteta iz Niša. U utakmici za treće mesto poražen je Medicinski fakultet iz Prištine rezultatom 4:1.

Odbojkaši su nastupali sa još više uspeha, pa su tako eliminisali Medicinski fakultet u Kragujevcu (rezultat 2:1), Medicinski fakultet u Prištini (rezultat 2:0) i Medicinski fakultet u Beogradu (pobeda u polufinalu rezultatom 2:1). Malo je falilo i da u finalnoj utakmici budu pobednici, međutim izgubili su od kolega sa Stomatološkog fakulteta iz Beograda rezultatom 2:1.

Želimo da napomenemo da su učešće uzeli i takmičari u disciplinama, kao što su plivanje i tenis. U narednom periodu se uz pomoć koordinatora za sport i studentskog parlamenta planira još ozbiljniji i temeljniji pristup u razvoju sportskih aktivnosti naših budućih šampiona!

footer spearator